Hyper de pieper!!
30 oktober 2017 in Informatief honden


Het is fantastisch om een hond te hebben. Lekker met hem op pad te gaan, te spelen en te dollen.

Maar soms...... Oef wat is die hond druk. Hij blijft maar rennen en is na een intensieve wandeling nog niet moe. Om hem toch moe te krijgen ga je nog maar eens met hem op pad.

He he eindelijk hij slaapt. Een half uur later begint het feest weer opnieuw en loopt je hond te stuiteren door het huis.

Herkenbaar?

Stop de drukte, geniet van de rust.

Honden zijn van nature hele luie dieren, ze jagen of scharrelen wat voor eten en de rest van de dag luieren ze wat aan om energie te besparen, ze weten immers niet wat er de volgende dag komen gaat. Onnodig rond rennen alleen om te rennen komt niet in hun woordenboek voor. Het is dan ook een fabel dat honden heel veel moeten rennen om moe en voldaan te worden.

Door jouw hond heel veel te laten rennen krijg je juist het tegenovergestelde van wat je wil. Je hond krijgt meer conditie en raakt verslaafd aan de hormonen die vrijkomen bij al dat rennen. Je zit met een hyperactieve hond.

 

Less is more!

Rustige activiteiten zorgen voor rust, drukke activiteiten zorgen voor drukte.

Zorg voor rust in jouw hond door rustige activiteiten aan te bieden.

Activiteiten zoals snuffel en zoek spelletjes zijn uitermate geschikt voor honden, het vervult een natuurlijke behoefte tot het zoeken naar eten, bevorderd de concentratie en door het snuffelen komt een rustgevend stofje vrij in de hersenen. Honden worden er erg moe van hun neus te gebruiken en na te denken. Ook is het snuffelen lichamelijk inspannend.

Let er op dat de snuffelwerkjes niet te moeilijk zijn voor je hond, dit zorgt voor frustratie, ook is niet ieder materiaal geschikt voor iedere hond.

Wandelingen waarin je langzaam loopt en je hond alle tijd krijgt om te snuffelen zijn ook geschikt om voor meer rust te zorgen.

Mag hij dan helemaal niet meer rennen?

Natuurlijk wel, als jouw hond los loopt en even een rondje wil rennen is dat prima. Laat het gooien met voorwerpen wel achterwege, je hond is prima in staat om zelf te bepalen of hij het nodig heeft om even te rennen.

Houd in je achterhoofd dat honden ook hyperactief kunnen zijn vanwege pijn of ongemak.

Ga bij twijfel naar een specialist zoals een dierfysiotherapeut of dierenarts.

Pak die rust!


Terug naar overzicht